Trwa ładowanie...
d3p83l0
28-01-2012 18:44

Paluszki pomarańczowo-czekoladowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3p83l0
Składniki
  • - 20 dag mąki
  • - 7 dag mąki ziemniaczanej
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 10 dag cukru
  • - skórka z 1 pomarańczy
  • - jajo
  • - 14 dag masła
  • -100g gorzkiej czekolady
Przepis

Wszystko oprócz czekolady wrzucamy do miksera i krótko ucieramy. Dodajemy kawałki pokruszonej czekolady i jeszcze raz zarabiamy.
Formujemy z ciasta podłużne wałki i lekko je spłaszczamy. Wkładamy na krótko do lodówki. Wyjmujemy, kroimy na plastry i pieczemy przez 10-12 min przy 180st C.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3p83l0
d3p83l0
d3p83l0
Więcej tematów
d3p83l0