31-12-2011 10:33
Ciągutki krówkowe
Przepis
4.3
(8 głosów)
Oceń:
Składniki
- 150g mąki krupczatki
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/6 łyżeczki soli
- 200 - 250g cukru
- paczka cukru wanilinowego
- 125g masła
- 150 g białej czekolady
- 2 jajka (raczej duże)
- opcjonalnie skórka otarta z połowy pomarańczy
Przepis
Wymieszać mąkę z solą i proszkiem. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie odstawić do przestudzenia. Po kilku minutach wmiksować cukier, cukier wanilinowy i ewentualnie skórkę. Na końcu dodać jajka i mąkę. Przelać do sporej prostokątnej formy wyłożonej pergaminem, piec 30 - 35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzić przez około godzinę, po czym pokroić na kwadraty.
Przepis dodał użytkownik dzikirysz
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.