Trwa ładowanie...
d2o672k
29-12-2011 11:11

Pasztet mieszany

Przepis
3.4
(5 głosów)
Oceń:
d2o672k
Składniki
  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 300 g pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 1 łyżka smalcu
  • 3 jajka
  • 1/2 szk bułki tartej
  • 150 ml wody
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka przyprawy Pasztet szlachecki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżka majeranku
Przepis

Mięso, oczyszczoną z błonek wątróbkę i pieczarki zmielić na drobnym sitku.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, przesmażyć na smalcu.
Do mięsa dodać bułkę tartą, wodę, jajka, podsmażoną cebulkę oraz wszystkie przyprawy ( majeranek rozetrzeć w dłoniach, pod wpływem ciepła rąk wydobywa swoje aromaty ) i wymieszać masę.
Przełożyć ją do większej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 70 minut.
Podawać na zimno.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2o672k
d2o672k
d2o672k
Więcej tematów
d2o672k