29-12-2011 11:01
Kacze uda daktylowo rodzynkowe
Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 4 udka z kaczki
- 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżki rodzynek
- 5 suszonych daktyli
- 2 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- maggi do smaku
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 2 łyżki mąki
- 1 l ciepłej wody
- 1 kostka rosołowa
Przepis
Udka umyć, osuszyć, skropić sosem sojowym i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie podsmażyć je na patelni bez tłuszczu, bo on wytopi się z udek.
Po podsmażeniu przełożyć je do rondelka, zalać wodą w której należy rozmieszać kostkę rosołową.
Dodać przyprawy i dusić około 30 minut.
Po tym czasie wrzucić rodzynki i pokrojone daktyle.
Wszystko dusić do miękkości mięsa.
Gdy udka są miękkie, mąkę rozmieszać z odrobiną wody i zagęścić nią sos, zagotować.
W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Przepis dodał użytkownik zewaewa
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.