Trwa ładowanie...
d3jqva4
29-12-2011 11:01

Kacze uda daktylowo rodzynkowe

Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
d3jqva4
Składniki
  • 4 udka z kaczki
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki rodzynek
  • 5 suszonych daktyli
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • maggi do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki mąki
  • 1 l ciepłej wody
  • 1 kostka rosołowa
Przepis

Udka umyć, osuszyć, skropić sosem sojowym i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie podsmażyć je na patelni bez tłuszczu, bo on wytopi się z udek.
Po podsmażeniu przełożyć je do rondelka, zalać wodą w której należy rozmieszać kostkę rosołową.
Dodać przyprawy i dusić około 30 minut.
Po tym czasie wrzucić rodzynki i pokrojone daktyle.
Wszystko dusić do miękkości mięsa.
Gdy udka są miękkie, mąkę rozmieszać z odrobiną wody i zagęścić nią sos, zagotować.
W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3jqva4
d3jqva4
d3jqva4
Więcej tematów
d3jqva4