Trwa ładowanie...
deyqm6l
29-12-2011 10:50

Na indyczą nutę

Przepis
Oceń jako pierwszy:
deyqm6l
Składniki
  • 4 podudzia z indyka
  • 1 cebula
  • 1 duża marchewka
  • 300 g podgotowanych kurek
  • 1 czerwona papryka
  • Marynata :
  • 1/4 szk octu balsamicznego
  • 1 łyżka przyprawy złocisty kurczak
  • 5 łyżek sosu teriyaki
  • 3 szczypty pieprzu cayenne
  • 3 szczypty pieprzu kolorowego
  • sól do smaku
  • 4 łyżki oleju
Przepis

Składniki na marynatę wymieszać.
Podudzia umyć i osuszyć, każde natrzeć marynatą i odstawić na godzinę.
Po pół godziny można je odwrócić na drugą stronę.
Na patelni rozgrzać olej, położyć podudzia i podsmażyć z obu stron.
Gdy się ładnie zarumienią, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć.
Podlać odrobiną wody i dusić około 20 minut pod przykryciem.
Następnie dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i pokrojoną w paski paprykę oraz kurki ( użyłam mrożonych ).
Dusić wszystko do miękkości.
Podawać np. z ryżem.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
deyqm6l
deyqm6l
deyqm6l
Więcej tematów
deyqm6l