Trwa ładowanie...
d21bz3r
29-12-2011 10:32

Zapiekane piersi

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d21bz3r
Składniki
  • 1 kg piersi z indyka
  • 300 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 150 g żółtego sera
  • 100 g masła
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • pieprz cayenne do smaku
Przepis

Piersi rozcinamy na płaty.
Pieczarki kroimy na kawałki, paprykę po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę.
Blaszkę keksową smarujemy masłem.
Na dno układamy 1/3 mięsa, na to kładziemy 1/2 pieczarek i posypujemy 1/2 papryki.
Oprószamy wszystko solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
Następnie znów układamy mięso, dodajemy pieczarki i paprykę i znowu oprószamy przyprawami.
Na wierzch posypujemy startym żółtym serem a na sam wierzch ścieramy masło.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 35-40 minut.
Pieczeń podajemy do pieczywa na zimno.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21bz3r
d21bz3r
d21bz3r
Więcej tematów
d21bz3r