29-12-2011 10:32
Zapiekane piersi
Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 kg piersi z indyka
- 300 g pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 150 g żółtego sera
- 100 g masła
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- pieprz cayenne do smaku
Przepis
Piersi rozcinamy na płaty.
Pieczarki kroimy na kawałki, paprykę po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę.
Blaszkę keksową smarujemy masłem.
Na dno układamy 1/3 mięsa, na to kładziemy 1/2 pieczarek i posypujemy 1/2 papryki.
Oprószamy wszystko solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
Następnie znów układamy mięso, dodajemy pieczarki i paprykę i znowu oprószamy przyprawami.
Na wierzch posypujemy startym żółtym serem a na sam wierzch ścieramy masło.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 35-40 minut.
Pieczeń podajemy do pieczywa na zimno.
Przepis dodał użytkownik zewaewa
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.