Trwa ładowanie...
d1bh9zv
28-12-2011 21:18

Blok czekoladowy

Przepis
3.8
(8 głosów)
Oceń:
d1bh9zv
Składniki
  • 12,5 dag margaryna,
  • 3 łyżeczki kakao,
  • 30 dag mleko w proszku,
  • 0,5 szklanki woda,
  • 0,5 szklanki cukier,
  • 1 opakowanie rodzynki,
  • 2 opakowania herbatniki
Przepis

W rondelku lub małym garnku rozpuszczamy Kasię, dodajemy wodę i cukier. Gdy cukier się rozpuści dodajemy kakao. Mieszankę zdejmujemy z ognia, odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki( można je rozkruszyć przy użyciu blendera) i rodzynki. Masę przekładamy do wyłożonej folią aluminiową keksówki. Wstawiamy na 2- 3 godziny do lodówki.

Przepis dodał użytkownik IlonaAlberto

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1bh9zv
d1bh9zv
d1bh9zv
Więcej tematów
d1bh9zv