28-12-2011 21:11
Zupa grzybowa
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 10 sztuk ziemniaki,
- 2 sztuki marchewka,
- 1 sztuka pietruszka,
- 2 garści suszone grzyby,
- 2 sztuki ziele angielskie Prymat,
- 4 sztuki pieprz ziarnisty Prymat,
- 1 sztuka liść laurowy Prymat,
- 2 łyżki mąka,
- 2 łyżki śmietana,
- do smaku Sól,
- do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
- 2 łyżki masło,
- 1 łyżka natka pietruszki posiekana
Przepis
Grzyby przekładamy do miseczki i zalewamy letnią wodą. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Gdy będą miękkie wyjmujemy je z wody i kroimy drobniutko, wkładamy je z powrotem do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki i pietruszkę. Następnie wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotujemy do miękkości, następnie przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła, dodajemy do zupy. Zaprawiamy ją dodatkowo śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Przepis dodał użytkownik IlonaAlberto
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.