Trwa ładowanie...
d2rehwk
28-12-2011 21:11

Zupa grzybowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2rehwk
Składniki
  • 10 sztuk ziemniaki,
  • 2 sztuki marchewka,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • 2 garści suszone grzyby,
  • 2 sztuki ziele angielskie Prymat,
  • 4 sztuki pieprz ziarnisty Prymat,
  • 1 sztuka liść laurowy Prymat,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki śmietana,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 2 łyżki masło,
  • 1 łyżka natka pietruszki posiekana
Przepis

Grzyby przekładamy do miseczki i zalewamy letnią wodą. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Gdy będą miękkie wyjmujemy je z wody i kroimy drobniutko, wkładamy je z powrotem do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki i pietruszkę. Następnie wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotujemy do miękkości, następnie przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła, dodajemy do zupy. Zaprawiamy ją dodatkowo śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Przepis dodał użytkownik IlonaAlberto

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2rehwk
d2rehwk
d2rehwk
Więcej tematów
d2rehwk