Trwa ładowanie...
d2h7pda
28-12-2019 16:27

Karp w galarecie

Przepis

Karp w galarecie to jedno z tradycyjnych wigilijnych dań. Karpia możemy przygotować zarówno z warzywami, jak i z dodatkiem rodzynek. W obu wersjach jest równie smaczny. A jaki jest wasz ulubiony sposób na karpia w galarecie?

d2h7pda
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Shutterstock
Źródło: Shutterstock
Składniki
  • bulion warzywny
  • karp
  • kukurydza konserwowa
  • groszek konserwowy
  • żelatyna
Przepis
  • Do bulionu wrzucamy kawałki karpia i gotujemy ok. 20 minut.
  • Następnie karpia wyjmujemy i obieramy z ości, a do bulionu dodajemy żelatynę.
  • Gdy wywar się przestudzi, układamy kawałki karpia, marchewki z bulionu, kukurydzę i groszek do pojemników i zalewamy wywarem i wstawiamy do lodówki.
  • Danie najlepiej przygotować dzień przed podaniem.

Przepis dodał użytkownik brygit98

Karp w galarecie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2h7pda
d2h7pda
d2h7pda
d2h7pda
Więcej tematów
d2h7pda