28-12-2011 11:41
Ryba gotowana w ziołach
Przepis
Tak przygotowana ryba jest niezwykle delikatna. Podaj do niej opiekane ziemniaczki lub ryż w orientalnym stylu i surówkę z marchewki.
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Źródło: 123
Składniki
Przepis
Rybę oczyścić, umyć, pokroić na porcje, włożyć do rondla, posypać solą i pieprzem. Wlać tyle wody, żeby przykryła rybę. Wrzucić drobno posiekaną (lub zmiksowaną blenderem) cebulę, czosnek roztarty z solą, zieleninę, szafran i cukier. Przykryć i gotować na małym ogniu. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą, posypać świeżym koperkiem.
Przepis dodał użytkownik ilka_86
Ryba gotowana w ziołach
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
2
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.