Trwa ładowanie...
d1448ba
28-12-2011 11:03

Piernik przekładany kremem i powidłami

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d1448ba
Składniki
  • Ciasto:
    • 3 i 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 250 g miodu sztucznego (około 1 szklanka)
  • 100 g margaryny lub masła
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
    • Masa:
    • 3 szklanki mleka
  • kostka margaryny Kasia (lub innej dobrej)
  • 2 budynie śmietankowe z cukrem
  • 4 łyżki cukru
    • Ponadto:
    • słoiczek powideł śliwkowych
  • polewa czekoladowa
Przepis

Ciasto: Margarynę i miód roztopić w rondelku. Z pozostałych składników i roztopionego miodu i margaryny wyrobić ciasto. Wstawić na około godzinę do lodówki. Po schłodzeniu upiec 4 placki w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Masa: Ugotować budyń na mleku dodając cukier. Margarynę zmiksować blenderem dodając wystudzony budyń.
Płaty wystudzonego ciasta przełożyć powidłami i masą. Polać polewą.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1448ba
d1448ba
d1448ba
Więcej tematów
d1448ba