Trwa ładowanie...
dwd84sj
28-12-2011 01:02

Barszcz świąteczny z uszkami

Przepis

Barszcz z uszkami to tradycyjna wigilijna potrawa. Przygotowanie barszczu nie jest trudne. Aby ułatwić sobie pracę, możemy skorzystać z koncentratu buraczanego lub soku z buraków, a zamiast lepić uszka, kupić gotowe.

dwd84sj
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Fotolia
Źródło: Fotolia
Składniki

Barszcz świąteczny

  • 1/2 kg porcji rosołowych
  • 1 opak. włoszczyzny
  • sok z buraków
  • 50 g grzybów
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • majeranek
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • 1/2 kg uszek z grzybami
Przepis

Warzywa obrać, mięso umyć. Z włoszczyzny,porcji rosołowych i przypraw przyrządzić wywar. Gdy warzywa się ugotują, wyciągnąć z wywaru. Grzyby namoczyć, ugotować przez ok 10 min. Wywar z grzybów dodać do wywaru. Wlać sok z buraków. Zagotować. Dodać do smaku sól,pieprz i majeranek. Na sam koniec dodać 1 łyżkę masła. Podawać z uszkami.

Przepis dodał użytkownik rosik93

Barszcz świąteczny z uszkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwd84sj
dwd84sj
dwd84sj
dwd84sj
Więcej tematów
dwd84sj