zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2011-12-27

Paszteciki z ciasta francuskiego

buciol78
przepis lubi: 0 osób 2/5 2 głosy
Składniki
  • 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 szklanka grochu żółtego (w połówkach)
  • 200g. kapusty kiszonej
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól,pieprz,imbir do smaku
  • grzybowa kostka bulionowa
  • płatki migdałowe
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Kapustę płuczemy,drobno szatkujemy,gotujemy do miękkości,odcedzamy.Groch płuczemy zalewamy dwoma szklankami wody ,dodajemy kostkę grzybową i gotujemy na małym ogniu 15 min. aż groch wchłonie cały płyn.Cebulę obieramy,siekamy ,podsmażamy na złoto na maśle.Do ostudzonego grochu dodajemy kapustę i podsmażoną cebulę.Doprawiamy do smaku.Masę wyrabiamy i formujemy podłużne paszteciki.Rozmrożone ciasto francuskie rozwijamy lekko wałkujemy i kroimy na prostokąty i zwijamy w nie masę grochową.Paszteciki układamy na wyłożonej pergaminem blasze .Smarujemy rozmąconym jajkiem .Wstawiamy do piekarnika o temp.200`C. na ok.25-30min.Pod koniec pieczenia paszteciki posypujemy płatkami migdałów.Podajemy na gorąco do czerwonego barszczu.SMACZNEGO.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Naleśniki, Ciasta na zimno, Sałatka gyros, Pierogi, Desery, Barszcz czerwony, Śledzie przepisy, Mięso mielone, Dania z ziemniaków, Blok czekoladowy, Kurczak, Makowiec, Knedle, Rogaliki, Sałatka, Placuszki, Śledzie w oleju, Szarlotka, sernik na zimno, Śledzie po kaszubsku