zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2011-12-27

Paszteciki z ciasta francuskiego

buciol78
przepis lubi: 0 osób 2/5 2 głosy
Składniki
  • 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 szklanka grochu żółtego (w połówkach)
  • 200g. kapusty kiszonej
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól,pieprz,imbir do smaku
  • grzybowa kostka bulionowa
  • płatki migdałowe
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Kapustę płuczemy,drobno szatkujemy,gotujemy do miękkości,odcedzamy.Groch płuczemy zalewamy dwoma szklankami wody ,dodajemy kostkę grzybową i gotujemy na małym ogniu 15 min. aż groch wchłonie cały płyn.Cebulę obieramy,siekamy ,podsmażamy na złoto na maśle.Do ostudzonego grochu dodajemy kapustę i podsmażoną cebulę.Doprawiamy do smaku.Masę wyrabiamy i formujemy podłużne paszteciki.Rozmrożone ciasto francuskie rozwijamy lekko wałkujemy i kroimy na prostokąty i zwijamy w nie masę grochową.Paszteciki układamy na wyłożonej pergaminem blasze .Smarujemy rozmąconym jajkiem .Wstawiamy do piekarnika o temp.200`C. na ok.25-30min.Pod koniec pieczenia paszteciki posypujemy płatkami migdałów.Podajemy na gorąco do czerwonego barszczu.SMACZNEGO.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Śledzie po kaszubsku, Rogaliki, Blok czekoladowy, Śledzie przepisy, Kurczak, Barszcz czerwony, Placuszki, Ciasta na zimno, Sałatka, Makowiec, sernik na zimno, Sałatka gyros, Knedle, Śledzie w oleju, Pierogi, Naleśniki, Mięso mielone, Dania z ziemniaków, Desery, Szarlotka