Trwa ładowanie...
d36v5wy
17-12-2019 10:41

Barszcz czerwony wigilijny

Przepis

Przygotowanie wigilijnego barszczu powinniśmy zacząć dzień wcześniej Dzięki temu wywar nabierze odpowiedniego smaku i koloru.

d36v5wy
3.6
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 1 kg buraków
  • 300 g jabłek
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 listki laurowe
  • majeranek
  • kromka chleba razowego
  • ocet lub sok z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz
Przepis

Buraki i jabłka pokroić w kawałki, umieścić w głębokim garnku, dodać przyprawy, kromkę chleba razowego i zalać wodą tak, aby przykryć, zagotować. Zdjąć z ognia, zakwasić octem i odstawić na 10 godzin. Gotowy barszcz przecedzić, ponownie zagotować, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem i miodem.
Podawać z uszkami z grzybami.

Przepis dodał użytkownik blanca

Barszcz czerwony wigilijny
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36v5wy
d36v5wy
d36v5wy
d36v5wy
Więcej tematów
d36v5wy