13-12-2011 23:21
Bagietka nadziana
Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 bagietka
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 3 puszki makreli w sosie pomidorowym
- 2 średnie cebule
- sól,pieprz,papryka sypka ostra
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 100g.masła
- pęczek zielonej cebulki
Przepis
Z bagietki odcinamy z obu stron piętki i ostrożnie wydrążamy miąższ tak aby nie uszkodzić skórki.Miąższ drobno kroimy przekładamy do miski.Dodajemy rybę z puszki,oraz drobno posiekane jajko.Na patelni rozgrzewamy masło,obieramy i drobno kroimy cebulę ,podsmażamy i dodajemy do miąższu.Dokładnie mieszamy.Doprawiamy do smaku.Środek bagietki smarujemy musztardą.Nadziewamy miąższem zwijamy bagietkę w folię aluminiową.Wkładamy do lodówki na ok.2 godz.Wyjmujemy z lodówki,odwijamy z folii , kroimy w plastry o grubości ok.1,5 cm.układamy na talerzu,posypujemy posiekanym szczypiorkiem,dekorujemy ogórkiem konserwowym oraz majonezem.SMACZNEGO.
Przepis dodał użytkownik buciol78
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.