Trwa ładowanie...
d2h7pda
13-12-2011 23:21

Bagietka nadziana

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d2h7pda
Składniki
  • 1 bagietka
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 puszki makreli w sosie pomidorowym
  • 2 średnie cebule
  • sól,pieprz,papryka sypka ostra
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 100g.masła
  • pęczek zielonej cebulki
Przepis

Z bagietki odcinamy z obu stron piętki i ostrożnie wydrążamy miąższ tak aby nie uszkodzić skórki.Miąższ drobno kroimy przekładamy do miski.Dodajemy rybę z puszki,oraz drobno posiekane jajko.Na patelni rozgrzewamy masło,obieramy i drobno kroimy cebulę ,podsmażamy i dodajemy do miąższu.Dokładnie mieszamy.Doprawiamy do smaku.Środek bagietki smarujemy musztardą.Nadziewamy miąższem zwijamy bagietkę w folię aluminiową.Wkładamy do lodówki na ok.2 godz.Wyjmujemy z lodówki,odwijamy z folii , kroimy w plastry o grubości ok.1,5 cm.układamy na talerzu,posypujemy posiekanym szczypiorkiem,dekorujemy ogórkiem konserwowym oraz majonezem.SMACZNEGO.

Przepis dodał użytkownik buciol78

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2h7pda
d2h7pda
d2h7pda
Więcej tematów
d2h7pda