Trwa ładowanie...
d1joujw
08-12-2011 13:07

Ryba po japońsku

Przepis
2.5
(2 głosy)
Oceń:
d1joujw
Składniki
  • Składniki:
  • 1 kg pangi,
  • 1,5 szkl. mleka,
  • szkl. mąki,
  • jajko,
  • sól,
  • pieprz.
  • Zalewa:
  • 3 czerwone papryki,
  • 4 cebule,
  • 1/2 słoika ogórków konserwowych,
  • 1/2 szkl. oleju,
  • szkl. wody,
  • 4 łyżki octu,
  • 6 łyżeczek cukru,
  • sól,
  • pieprz,
  • mały koncentrat pomidorowy,
  • 5 łyżek pikantnego ketchupu.
Przepis

1. Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Resztę składników zmiksować. Rybę maczać w cieście, smażyć z obu stron.
2. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę w pół talarki a ogórki w plasterki. Przełożyć do garnka, zalać wodą i octem, dodać cukier i łyżeczkę soli. Dusić ok. 20 min na małym ogniu. Dodać ketchup i przecier, poddusić. Rybę zalać sosem. Schłodzić.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1joujw
d1joujw
d1joujw
Więcej tematów
d1joujw