Trwa ładowanie...
d3z9xz0
04-12-2011 22:22

PIERSI KURCZAKA Z WINEM

Przepis
4.7
(40 głosów)
Oceń:
d3z9xz0
Składniki
  • 4 nieduże piersi kurczaka
  • pół szklanki tokaju
  • 2 łyżki masła lub margaryny
  • kiśc winogron jasnych i ciemnych
  • tłuszcz do posmarowania naczynia
Przepis

Na patelni rozgrzac masło i obsmazyc mięso, kilka razy obracają aby się równomiernie zarumieniło.Ułożyc w żaroodpornym naczyniu posmarowanym tłuszczem, podlac winem zmieszanym z 1/2 szklanki wody, przykryc, dusic. pod koniec duszenia wrzucic winogrona.

Przepis dodał użytkownik Evita

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3z9xz0
d3z9xz0
d3z9xz0
Więcej tematów
d3z9xz0