Trwa ładowanie...
d1gfj40
03-12-2011 12:45

Papryka smażona panierowana

Przepis
3.3
(4 głosy)
Oceń:
d1gfj40
Składniki
  • papryka 1 kg
  • mąka 2-3 łyżki
  • tłuszcz 100 g
  • jaja 2-3 szt
  • bułka tarta 1/2 szkl
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
Przepis

Paprykę oczyścić, opłukać, upiec w gorącym piekarniku lub ugotować. Następnie przestudzić, obrać ze skórki, przekrajać na pół, rozpłaszczyć, posypać przyprawami i mąką. Panierować w rozmąconych jajach i tartej bułce. Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor.

Przepis dodał użytkownik tulipan

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1gfj40
d1gfj40
d1gfj40
Więcej tematów
d1gfj40