Trwa ładowanie...
d2d7xf4
07-11-2011 12:32

Figi w rumie

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d2d7xf4
Składniki
  • figi suszone 25 dag
  • cynamon 1 laska
  • kardamon szczypta
  • skórka pomarańczowa 1 szt
  • cukier puder 1 łyżeczka
  • rum biały 1/2 litr
Przepis

Owoce umyć, osuszyć i ułożyć w pękatym słoju.

Równomiernie posypać je przyprawami, dodać pokrojoną skórkę z pomarańczy (uprzednio sparzonej i dokładnie umytej).

Posypać cukrem pudrem, zalać wszystko rumem.
Zamknąć słój i delikatnie wstrząsnąć.

Przepis dodał użytkownik czarownica

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d7xf4
d2d7xf4
d2d7xf4
Więcej tematów
d2d7xf4