Trwa ładowanie...
dwa7ypc
29-10-2011 11:32

tagliatelle w sosie smietanowo pieczarkowym

Przepis
4.6
(7 głosów)
Oceń:
dwa7ypc
Składniki
  • 1 paczka tagliatelle
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 250g pieczarek
  • duża śmietana 18%
  • szczypiorek
  • 1 cebula żółta
  • olej
  • sól, pieprz, papryka, kucharek, przyprawa "gyros"
Przepis

1. Kurczaka oczyszczamy, kroimy w dużą kostkę, zasypujemy przyprawą gyros i odstawiamy na 5 minut.
2. obieramy pieczarki i kroimy w talarki (ja osobiście osobno kroje ogonki osobno główki)
3.Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka podsmażamy, kiedy się zacznie rumienić dorzucamy pieczarki, posypujemy Kucharkiem
4. Cebule i szczypiorek drobno siekamy dorzucamy na patelnie, śmietanę mieszamy z 2 łyżkami mąki, po 15 minutach dodajemy śmietanę( ja wyłączam gaz pod patelnią mieszam i dopiero znów włączam) doprowadzam do wrzenia i gotujemy przez 5 minut, dodajemy sól pieprz słodką lub ostra paprykę do smaku i wg upodobań
5. Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu
6. Makaron polewamy sosem i jemy ;)
Smacznego !

Przepis dodał użytkownik Madzik89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwa7ypc
dwa7ypc
dwa7ypc
Więcej tematów
dwa7ypc