tagliatelle w sosie smietanowo pieczarkowym
- 1 paczka tagliatelle
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 250g pieczarek
- duża śmietana 18%
- szczypiorek
- 1 cebula żółta
- olej
- sól, pieprz, papryka, kucharek, przyprawa "gyros"
1. Kurczaka oczyszczamy, kroimy w dużą kostkę, zasypujemy przyprawą gyros i odstawiamy na 5 minut.
2. obieramy pieczarki i kroimy w talarki (ja osobiście osobno kroje ogonki osobno główki)
3.Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka podsmażamy, kiedy się zacznie rumienić dorzucamy pieczarki, posypujemy Kucharkiem
4. Cebule i szczypiorek drobno siekamy dorzucamy na patelnie, śmietanę mieszamy z 2 łyżkami mąki, po 15 minutach dodajemy śmietanę( ja wyłączam gaz pod patelnią mieszam i dopiero znów włączam) doprowadzam do wrzenia i gotujemy przez 5 minut, dodajemy sól pieprz słodką lub ostra paprykę do smaku i wg upodobań
5. Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu
6. Makaron polewamy sosem i jemy ;)
Smacznego !
Przepis dodał użytkownik Madzik89
Podziel się opinią
Komentarze