Trwa ładowanie...
d2grf6g
09-10-2011 19:49

Milkiway

Przepis
3.7
(13 głosów)
Oceń:
d2grf6g
Składniki
  • BISZKOPT :
  • -6 jajek
  • -1 szklanka cukru
  • -1 szklanka mąki
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • - 2-3 łyżki kakao
    • MASA MLECZNA :
  • - 1/2 szklanki mleka
  • - 3/4 szklanki cukru
  • - 2 opakowania cukru waniliowego
  • - 25 dag margaryny
  • - 2 szklanki mleka w proszku
    • POLEWA :
  • - 20 dag czekolady mlecznej
  • - 6 łyżek mleka
Przepis

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy lub tortownicy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 min w temp. 170 stopni C. Ostudzić i podzielić na dwie części.

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę , dalej ucierając dodać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.

Na jedną część biszkoptu wyłożyć mleczną masę i przykryć drugą częścią biszkoptu.

Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce

SMACZNEGO!

Przepis dodał użytkownik agga129

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2grf6g
d2grf6g
d2grf6g
Więcej tematów
d2grf6g