22-09-2011 21:58
zupa krem z pieczonej papryki
Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 2-3 duże czerwone papryki
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- sól
- pieprz
- ciemne pieczywo
- oliwa
- koperek
Przepis
Papryki myjemy i pieczemy 30 minut w temp. 190 stopni. Gorące papryki przekładamy do miski i nakrywamy folią(łatwiej odejdzie skórka) Studzimy i obieramy ze skórki. Bulion warzywny (najlepiej jak pływają w nim jeszcze gotowane warzywa) podgrzewamy i wrzucamy paprykę pokrojoną w kawałki. Wszystko miksujemy blenderem doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Doprawiamy wg uznania. Z pieczywa przygotowujemy grzanki. Zupę podajemy z grzankami posypaną koperkiem. Można też dołożyć kleksa ze śmietany.
Przepis dodał użytkownik Redka
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.