14-08-2011 16:37
Paryka marynowana
Przepis
3.5
(8 głosów)
Oceń:
Składniki
- 4 kg różnokolorowej papryki, ziele angielskie,oliwa,liść laurowy, pieprz ziarnisty,
- Zalewa: woda 6 szklanek,ocet 1 szklanka 10%,cukier 2 szklanki,sól 2 łyżki,
Przepis
Paprykę dokładnie umyć, obrać z gniazd nasiennych i pokroić w słupki.Staranie umyc słoiki 0,5 litrowe.Umytą i pokrojoną paprykę powkadać do słoików.Do słoików powrzucać po jednym ziarku ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego oraz po kawałku liścia laurowego.Z podanych składników zagotować zalewę i na wolnym ogniu gotować 10 minut.Gorącą zalewą zalać słoiki z papryką. Na wierch kazdego słoiczka wlać niedużą łyżeczkę oliwy.Zakręcić dokładnie słoiki.Pasteryzować 25 minut.Smaczego!!!
Przepis dodał użytkownik KuchniaGosi
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.