Trwa ładowanie...
d215mfk
12-08-2011 18:48

Galaretka z drobiu

Przepis

Drobiowa galaretka jest znacznie delikatniejsza od klasycznych zimnych nóżek. Bardzo dobrze smakuje z odrobiną soku z cytryny i świeżym pieczywem. Taka przystawka świetnie sprawdzi się na świątecznym przyjęciu. Jeśli macie więcej czasu, możecie przygotować bulion zamiast używać kostek rosołowych. Wiem, że ten produkt budzi wiele kontrowersji.

d215mfk
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 3 kg skrzydełek
  • marchew
  • kostki rosołowe
  • żelatyna na 2,5 litra wody
  • liście selera
  • por
Przepis

Skrzydełka umyć, włożyć do garnka, zalać 2,5 litrami wody. Gotować, aż będą miękkie. Do garnka dodać marchewkę i liście selera i pora. Jak się woda zagotuje, wrzucić 3 kostki rosołowe. Ugotowane mięso obrać. Pokroić marchewkę. Mięso i marchewkę rozłożyć do salaterek. Rosół zagotować i dodać namoczoną w niewielkiej ilości przegotowanej wody żelatynę. Gorący rosół wlać do salaterek. Gdy galaretka ostygnie, wstawić do lodówki.

Przepis dodał użytkownik KuchniaGosi

Galaretka z drobiu
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d215mfk
d215mfk
d215mfk
d215mfk
Więcej tematów
d215mfk