01-06-2011 17:08
Szpinak z truskawkami
Przepis
4.4
(7 głosów)
Oceń:
Składniki
- truskawki
- świeży szpinak
- jogurt naturalny (najlepiej typu greckiego)
- mozzarella
- oliwa
- ocet balsamiczny
- konfitura poziomkowa/malinowa/truskawkowa
- pieprz
Przepis
W miseczce układamy warstwę jogurtu naturalnego (niezbyt grubą), na nią kładziemy świeży szpinak (porwane listki), skrapiamy je oliwą, układamy kawałki mozzarelli, na nie kładziemy pokrojone truskawki i posypujemy świeżo mielonym pieprzem, na tym znów układamy szpinak, mozarellę i truskawki (NIE kropimy już oliwą i NIE posypujemy pieprzem) i polewamy łyżką konfitury poziomkowej/malinowej/truskawkowej zmieszaną z łyżeczką octu balsamicznego :)
Przepis dodał użytkownik czarownica
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.