Trwa ładowanie...
d2slbiy
13-05-2011 12:38

Hiszpańska tortilla

Przepis
4.0
(9 głosów)
Oceń:
d2slbiy
Składniki
  • 1 kg ziemniaków pokrojonych w plasterki,
  • 4 łyżki oleju roślinnego,
  • 1 cebula pokrajana w plasterki,
  • 1 papryka pokrajana w kostkę,
  • 2 oczyszczone z pestek i pokrajane w kostkę pomidory,
  • 25 g kukurydzy osączonej z zalewy, 6 dużych roztrzepanych jaj,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • sól i pieprz
Przepis

Przez 5 minut gotujemy ziemniaki, następnie odcedzamy. Rozgrzewamy olej na patelni, wkładamy ziemniaki oraz cebule i smażymy przez 5 minut na małym ogniu stale mieszając do chwili uzyskania złocistej barwy. Dodajemy paprykę, pomidory i kukurydzę. Dobrze mieszamy. Wlewamy roztrzepane jajka z natką pietruszki, dodajemy do smaku sól i pieprz. Smażymy przez 10 - 12 minut, aż spód się zrumieni. Patelnię przenosimy do piekarnika i opiekamy od góry przez kolejne 5 - 7 minut, aż jajka się zetną. Kroimy gotową tortillę na kawałki, podajemy z sosem.

Przepis dodał użytkownik czarownica

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2slbiy
d2slbiy
d2slbiy
Więcej tematów
d2slbiy