Trwa ładowanie...
d2tb3p4
31-03-2011 13:45

Rolada mielona z nadzieniem

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d2tb3p4
Składniki
  • ok. 1 kg mięsa mielonego (najlepiej wieprzowe)
  • marchew
  • ogórek kiszony
  • pieczarki (ja pominęłam)
  • 1 jajko
  • czosnek
  • bułka tarta
  • przyprawa do gyrosa (niekoniecznie)
  • sól
  • pieprz
Przepis

Mięso mielone doprawiamy czosnkiem, wbijamy jajko, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, wsypujemy kilka łyżek bułki tartej tak żeby mięso nie było zbyt ?mokre? (nie lepiło się do rąk). Tak przyprawione mięso wykładamy na folię aluminiową podsypaną bułką tartą, rozkładamy je w taki jakby kwadrat a na środku układamy obraną i pokrojoną w paski marchewkę i pokrojonego w paski ogórka. Po nałożeniu farszu zawijamy roladę, posypujemy bułką tartą i odrobiną przyprawy do gyrosa ? po wierzchu. Zawijamy szczelnie folią i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez około 1 godzinę (pod koniec pieczenia ? około 15 minut przed, wierzch foli można lekko odchylić ? wtedy będzie fajnie przypieczona z wierzchu).

Przepis dodał użytkownik fiolunka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tb3p4
d2tb3p4
d2tb3p4
Więcej tematów
d2tb3p4