Trwa ładowanie...
d45ayx3
31-03-2011 13:43

Kurczak w miodowej marynacie

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d45ayx3
Składniki
  • 2 średniej wielkości piersi z kurczaka
  • 4 łyżki miodu
  • zioła ? bazylia, oregano
  • szczypta mielonego pieprzu ziołowego (dodałam sporą ilość, przez co były dość pikantne)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros
  • łyżka oliwy z oliwek
Przepis

Piersi z kurczaka pokroić w paski, w naczyniu wymieszać miód z oliwą z oliwek oraz wszystkimi przyprawami, dodać do tego kurczaka i odstawić do lodówki na 30-40 minut. W tym czasie można zająć się ryżem ? ugotować go z odrobiną warzywka, zamiast soli. Kurczaka w marynacie wyjąć z lodówki i wrzucić na dobrze rozgrzaną patelnię, smażyć pod przez 5 minut z obu stron, przykryć pokrywką patelnię i smażyć na małym ogniu przez 10-15 minut, zaglądając co jakiś czas czy kurczak się nie przypala.

Przepis dodał użytkownik fiolunka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45ayx3
d45ayx3
d45ayx3
Więcej tematów
d45ayx3