21-02-2011 20:53
Ryż z krewetkami i warzywami
Przepis
3.9
(8 głosów)
Oceń:
Składniki
- 2 woreczki ryżu
- 0,5 szklanki rosołu lub bulionu warzywnego
- 0,5 opakowania mieszanki warzyw chińskiej
- 1 cebula
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 250 gr krewetek koktajlowych
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- Sól
- Biały pieprz
Przepis
Ugotować ryż w osolonej wodzie.
Na oliwie przesmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.
Dodać warzywa ,przesmażyć, dodać krewetki i przecier pomidorowy. Wlać bulion i chwilę dusić. Dodać ugotowany ryż , wymieszać.
Przepis dodał użytkownik teresa-kr
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.