Trwa ładowanie...
d3uxfv3
09-12-2010 13:45

Klopsiki łososiowe z sojowym smaczkiem

Przepis
4.3
(3 głosy)
Oceń:
d3uxfv3
Składniki
  • # 350- 400 g świeżego łososia( filet lub dzwonki)
  • # 100 g łososia wędzonego
  • # 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki)
  • # 1 jajo
  • # 1 kromka czerstwego chleba ( bez skórki) lub środek bułki
  • # 1 cebula drobno posiekana
  • # przyprawa do ryb
  • # sos sojowy
  • # świeżo mielony pieprz
  • # bułka tarta do obtoczenia
  • # olej do smażenia
Przepis

Z łososia usunąć skórę i ości. Mięso dobrze opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić / posiekać ostrym nożem na drobno. Tak samo plastry łososia wędzonego. Włożyć do miski, dodać cebulkę, natkę, jajo, pokruszony chleb, doprawić pieprzem, sosem sojowym i szczyptą przyprawy do ryb. Nie trzeba solić - sos sojowy, łosoś wędzony i przyprawa są wystarczająco słone. Wymieszać wszystko dokładnie. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać masę łososiową, formować małe klopsiki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na ładny, złocisty kolor. Podawać na zimno z ćwiartką cytryny, majonezem, pomidorkiem, ogórkiem konserwowym lub jako danie obiadowe z ziemniakami pure i mizerią.
Przepis laureatki Konkursu Kulinarnego w serwisie dzieci.pl

Przepis dodał użytkownik lola123

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3uxfv3
d3uxfv3
d3uxfv3
Więcej tematów
d3uxfv3