Trwa ładowanie...
d147jpw
13-10-2010 15:44

karkówka w sosie cebulowo-grzybowym

Przepis
2.3
(3 głosy)
Oceń:
d147jpw
Składniki
  • karkówka
  • 2 gorące kubki knorr cebulowe lub zielona cebulka
  • 2 gorące kubki knorr borowikowe lub pieczarkowe
Przepis

karkówkę pokroić na plastry grubości około 1 cm,lekko obsmażyć z dwóch stron na suchej patelni.Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego.Gorące kubki rozrobić w dwóch szklankach zimnej wody i zalać nimi karkówkę.Piec w przykrytym naczyniu od 1h do 1.5h.Im dłużej się piecze tym bardziej jest krucha i smaczniejsza.Temperatura pieczenia 200 stopni.
Najlepiej podawać z ziemniaczkami.

Przepis dodał użytkownik zosienka1807

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d147jpw
d147jpw
d147jpw
Więcej tematów
d147jpw