06-09-2010 08:27
Faszerowane ogórki z szynką
Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- ogórki (po 300 g), sól
- 3 jajka
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- 200 g szynki
- 100 g chleba razowego
- 1/8 I kwaśnej śmietany, pieprz
- 1/8 I bulionu mięsnego
Przepis
Sposób przygotowania
1Każdy ogórek przekroić wzdłuż na dwie nierówne części. Z większej części wydrążyć miąższ z nasionami. Ogórek posolić i odstawić.
2Jajka nakłuć i gotować 10 minut, ostudzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić na pół.
3Obraną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor na 1 łyżce masła.
4Szynkę i chleb pokroić w drobną kostkę, chleb zalać śmietaną, odstawić do napęcznienia, a następnie utrzeć z rozgniecionymi żółtkami.
5Dodać posiekane białka, szynkę i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Posolić, przyprawić pieprzem i wymieszać.
6Ogórki napełnić farszem, podsmażyć na maśle, zalać bulionem i dusić pod przykryciem
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.