Trwa ładowanie...
d1dbgpn
06-09-2010 08:27

Faszerowane ogórki z szynką

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d1dbgpn
Składniki
  • ogórki (po 300 g), sól
  • 3 jajka
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 200 g szynki
  • 100 g chleba razowego
  • 1/8 I kwaśnej śmietany, pieprz
  • 1/8 I bulionu mięsnego
Przepis

Sposób przygotowania
1Każdy ogórek przekroić wzdłuż na dwie nierówne części. Z większej części wydrążyć miąższ z nasio­nami. Ogórek posolić i odstawić.

2Jajka nakłuć i gotować 10 minut, ostudzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić na pół.

3Obraną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor na 1 łyżce masła.

4Szynkę i chleb pokroić w drobną kostkę, chleb zalać śmietaną, odsta­wić do napęcznienia, a następnie utrzeć z rozgniecionymi żółtkami.

5Dodać posiekane białka, szynkę i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Posolić, przyprawić pieprzem i wy­mieszać.

6Ogórki napełnić farszem, podsmażyć na maśle, zalać bulionem i dusić pod przykryciem

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1dbgpn
d1dbgpn
d1dbgpn
Więcej tematów
d1dbgpn