Trwa ładowanie...
d3bgh16
04-09-2010 09:03

Bitki cielęce

Przepis
3.4
(10 głosów)
Oceń:
d3bgh16
Składniki
  • 0,5 kg cielęciny ładnej
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oliwy do smażenia
  • sól, pieprz, 2 listki laurowe
  • 2 łyżki mąka do zagęszczenia
Przepis

Cielęcinę pokroić w plastry ok. 0,5-1 cm i delikatnie rozbić. Obsypać solą i pieprzem. Ostawić na chwilę. Na rozgrzanym oleju obsmażyć bitki z obu stron do momentu, aż delikatnie przyrumienią się. Do mięsa dodać bardzo grubo pokrojoną cebule i chwilę przysmażyć. Dodać liść laurowy i zalać wodą tak, aby mięso było zanurzone w wodzie do połowy. Dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę. Jeśli woda odparuje uzupełnić braki. Mięso wyciągnąć na talerzyk, a sos przetrzeć przez sito (również cebulę). Mąkę rozprowadzić w 0,5 szklanki zimnej wody i zagęścić sos. Do sosu włożyć mięso

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

9
9

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bgh16
d3bgh16
d3bgh16
Więcej tematów
d3bgh16