Trwa ładowanie...
d2tb3p4
04-09-2010 08:43

Tarta z owocami

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d2tb3p4
Składniki
  • Na ciasto:
  • 2 żóltka
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 125g masła (margaryny) ? zimne
  • cukier waniliowy 16 g
    • Na masę:
  • Masa budyniowa:
  • - 2 szkl mleka
  • - 0,5 szkl cukru
  • - aromat waniliowy
  • - 1,5 łyżki mąki pszennej
  • - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • - 200 g masła ,margaryny
      • Tarta z owocami
  • Kategoria:Ciasta i desery,przepisy czytelnikow
  • Przepis dodany: 29 paź 08
  • Drukuj PDF Przyjazne drukowanie - skasuj to czego nie potrzebujesz.
  • Autorem przepisu jest Dzika41. Jest to 2 przepis z 5 przepisów użytkownika Dzika41
    • Dzika41
  • Smażone Kanie
  • Tarta z owocami
  • Zawijane suszone śliwki
  • Pomidory z fetą
  • Tradycyjna fasolowa
  • Autor: dzika41
    • Składniki:
  • Na ciasto:
  • 2 żóltka
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 125g masła (margaryny) ? zimne
  • cukier waniliowy 16 g
    • Na masę:
  • Masa budyniowa:
  • - 2 szkl mleka
  • - 0,5 szkl cukru
  • - aromat waniliowy
  • - 1,5 łyżki mąki pszennej
  • - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • - 200 g masła (margaryny)
    • Owoce świeże lub mrożone, całkowita dowolność
  • Galaretka (pod kolor do owoców) rozpuszczona
  • w połowie ilości wody podanej na opakowaniu
Przepis

Ciasto:
Z podanych składników zagnieść (do dokładnego połączenia składników, nie wyrabiać).
Wstawić ciasto na 1h do lodówki

Formę posmarować tłuszczem i wylepić kruchym ciastem.
Ponakłuwać ciasto widelcem.
Piec przez około 15 min w 180 st. C
Upieczone odstawić do ostygnięcia

Masa:
W kubeczku rozprowadzić mąki w 0,5 szkl mleka
Zagotować pozostałe mleko z cukrem, aromatem i masłem
Na gotujące się mleko wlać ?rozpuszczoną? makę. Mieszać energicznie żeby nie
powstały grudki.
Jak zgęstnieje wylać gorące na kruchy spód.
Odstawić do ostygnięcia.

Następnie:
Na ostudzoną masę wysypać owoce.
Zalać galaretką owocową rozpuszczoną w 1 szkl wody.

Odstawić na 6 h do ?przegryzienia?

Ciasto:
Z podanych składników zagnieść (do dokładnego połączenia składników, nie wyrabiać).
Wstawić ciasto na 1h do lodówki

Formę posmarować tłuszczem i wylepić kruchym ciastem.
Ponakłuwać ciasto widelcem.
Piec przez około 15 min w 180 st. C
Upieczone odstawić do ostygnięcia

Masa:
W kubeczku rozprowadzić mąki w 0,5 szkl mleka
Zagotować pozostałe mleko z cukrem, aromatem i masłem
Na gotujące się mleko wlać ?rozpuszczoną? makę. Mieszać energicznie żeby nie
powstały grudki.
Jak zgęstnieje wylać gorące na kruchy spód.
Odstawić do ostygnięcia.

Następnie:
Na ostudzoną masę wysypać owoce.
Zalać galaretką owocową rozpuszczoną w 1 szkl wody.

Odstawić na 6 h do ?przegryzienia?

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tb3p4
d2tb3p4
d2tb3p4
Więcej tematów
d2tb3p4