Trwa ładowanie...
d4cve4e
04-09-2010 08:16

Zupa-krem z brokułów ( kalafiora)

Przepis
3.5
(4 głosy)
Oceń:
d4cve4e
Składniki
  • 1 szt. kalafior brokuły
  • 1 szt. cebula
  • 3 szt. łodygi seler naciowy
  • 2 łyżka oliwa z oliwek
  • 1.5 l bulion
  • 1 szczypta gałka muszkatołowa
  • 1 szczypta sól
  • 1 szczypta pieprz
Przepis

Bulion zagotować, włożyć doń brokuły ( kalafior) i gotować ok. 15.minut. Wyjąć brokuły ( kalafiora). W osobnym garnku rozgrzać oliwę z.oliwek, przesmażyć pokrojone łodygi selera. Zalać wywarem z.gotowanych brokuł ( kalafiora). Podgotować 5 minut. Z brokułów (.kalafiora) ściąć różyczki, głąb zmiksować wraz z zupą. Posolić,
popieprzyć, doprawić gałką do smaku, dodać całe różyczki brokułów (.kalafiora)

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4cve4e
d4cve4e
d4cve4e
Więcej tematów
d4cve4e