03-09-2010 14:03
Gulasz śródziemnomorski
Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 2 małe cukinie*
- - 4 pomidory
- - 300 g cienkiej kiełbasy
- - 2 cebule
- - 2 łyżki oliwy
- - 2 puszki krojonych pomidorów
- - 100 g zielonych oliwek
- - pęczek natki pietruszki
- - sól, pieprz, ostra papryka
Przepis
Cukinie obrać, pokroić w niezbyt małą kostkę, kiełbasę w plasterki, cebulę w piórka. Wszystkie składniki zeszklić na oliwie. Dodać pomidory z puszki, garnek przykryć i gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż cukinia będzie miękka.
Świeże pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w dużą kostkę i razem z oliwkami dodać do gulaszu, zagotować razem.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Podawać z pieczywem
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.