Trwa ładowanie...
d3fquh1
03-09-2010 08:52

Czekoladowe croissanty

Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
d3fquh1
Składniki
  • 12 dag DESEROWA CZEKOLADA
  • 25 dag OPAKOWANIE MROŻONE CIASTO FRANCUSKIE
  • 1 szt. ŻÓŁTKO
  • 1 łyżeczka ŚMIETANKA KREMÓWKA
Przepis

Osiem dag czekolady poŁamaĆ na kawaŁki. Kilka z nich zetrzeĆ na grubej tarce na wiÓrki. PozostaŁą czekoladĘ roztopiĆ w gorącej wodnej kąpieli. Ciasto francuskie pokroiĆ na 8 trÓjkątÓw.
KawaŁeczki poŁamanej czekolady uŁoŻyĆ na szerszej czĘści tr.ÓjkątÓw, zwinąĆ w rogaliki. ŻÓŁtko wymieszaĆ ze śmietaną, posmarowaĆ rogaliki.
Piec 15-20 minut w temp. 200 c. Roztopioną czekoladą udekorowaĆ wystudzone croissanty, na koniec posypaĆ wiÓrkami kokosowymi.

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3fquh1
d3fquh1
d3fquh1
Więcej tematów
d3fquh1