03-09-2010 08:27
Spaghetti carbonara
Przepis
3.2
(20 głosów)
Oceń:
Składniki
- 400 g spaghetti
- 3 szt. jajko
- 2 łyżka śmietana
- 100 g boczek wędzony
- 50 g utartego parmezan
- 1 szt. cebula
- 2 łyżka oliwy
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta sól
Przepis
Cebulę drobno kroimy i szklimy na oliwie. Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i smażymy razem 2-3 min. Jaja roztrzepujemy widelcem w dużej misce, solimy, mieszamy ze śmietanką i parmezanem.
Gotować spaghetti al dente, odcedzamy i natychmiast przekładamy do miski z masą jajeczną. Dokładnie mieszamy do chwili, gdy jaja lekko się zetną, po czym polewamy stopionym boczkiem z cebulą.
Przekładamy na półmisek lub podajemy w naczyniu,
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.