Trwa ładowanie...
d2jjgmo
03-09-2010 08:27

Spaghetti carbonara

Przepis
3.2
(20 głosów)
Oceń:
d2jjgmo
Składniki
  • 400 g spaghetti
  • 3 szt. jajko
  • 2 łyżka śmietana
  • 100 g boczek wędzony
  • 50 g utartego parmezan
  • 1 szt. cebula
  • 2 łyżka oliwy
  • 1 szczypta pieprz
  • 1 szczypta sól
Przepis

Cebulę drobno kroimy i szklimy na oliwie. Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i smażymy razem 2-3 min. Jaja roztrzepujemy widelcem w dużej misce, solimy, mieszamy ze śmietanką i parmezanem.
Gotować spaghetti al dente, odcedzamy i natychmiast przekładamy do miski z masą jajeczną. Dokładnie mieszamy do chwili, gdy jaja lekko się zetną, po czym polewamy stopionym boczkiem z cebulą.
Przekładamy na półmisek lub podajemy w naczyniu,

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2jjgmo
d2jjgmo
d2jjgmo
Więcej tematów
d2jjgmo