Trwa ładowanie...
dm2axcc
03-09-2010 08:17

Gruszki w czekoladzie

Przepis
4.1
(7 głosów)
Oceń:
dm2axcc
Składniki
  • gruszki [5 szt.]
  • cukier [2 łyżki]
  • czekolada gorzka (pół tabliczki)
  • mleko [1 łyżka] (ew. słodka śmietanka)
Przepis

Gruszki dojrzałe, lecz twarde umyć, bardzo cienko obrać, pozostawić szypułki. Skrajać resztę kwiatową tak, aby można było ustawić owoce. Obgotować gruszki w małej ilości osłodzonej wody. Zmiękczone, lecz nierozgotowane ustawić na talerzykach. W naczyniu rozgrzać czekoladę z dodatkiem mleka lub śmietanki i oblać owoce wcześniej schłodzone w lodówce.

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dm2axcc
dm2axcc
dm2axcc
Więcej tematów
dm2axcc