Trwa ładowanie...
d2fy03c
02-09-2010 13:32

Kurczak z chili bazylią i szparagami

Przepis
3.4
(23 głosy)
Oceń:
d2fy03c
Składniki
  • Składniki
  • dla 2 osób
    • szparagi, 4 sztuki
  • papryczka chili, 1
  • listki bazyli, kilka sztuk
  • listki selera, kilka sztuk
  • filet z kurczaka, 500 g
Przepis

Pokrojonego kurczaka marynować ok 40 min. w sosie sojowym, soli, pieprzu i oliwie z oliwek. Gdy się już zamarynuje wszystko wrzucić na patelnię, dodać listki selera, pokrojoną papryczkę chili, pokrojone szparagi i podsmażyć. Dodać listki bazylii i jeszcze chwilkę poddusić. Podawać z ryżem i białym winem.

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2fy03c
d2fy03c
d2fy03c
Więcej tematów
d2fy03c