02-09-2010 13:18
Sernik z brzoskwiniami:)
Przepis
3.3
(12 głosów)
Oceń:
Składniki
- Ciasto:
- 1,5 szkl maki
- pol szkl cukru
- 3/4 kostki margaryny
- cukier waniliowy
- 2 jajka
- pol lyzeczki proszku do pieczenia
- Ser:
- 1 kg mielonego serka smietankowego
- 3/4 szkl cukru
- cukier waniliowy
- 2 zoltka
- 1 budyn waniliowy
- 0,5 l mleka (moze byc odtluszczone
- Brzoskwinie z puszki
Przepis
Zrobic ciasto kruche. Make i cukier siekamy z margaryna, dodajemy jajka i zagniatamy ciasto (tak naprawde to robimy to w robocie kuchennym, po co sie przemeczac:)).
Robienie sera zaczynamy od ubicia zoltek z cukrem. Dodajemy ser. Osobno rozrabiamy budyn w mleku i dodajemy do masy. Ser bedzie mial konsystencje niewiele gestsza niz mleka, ale nie nalezy sie tym przerazac;).
Blaszke wykladamy ciastem, ukladamy pokrojone brzoskwinie, zalewany serem. I tu taka mala uwaga. Ser warto lac "przez lyzke". W przeciwnym razie owoce znajda sie na brzegach ciasta. Pieczemy z termoobiegiem w 170°C 40-45 min. Wierzch powinien sie lekko zrumienic.
Smacznego!
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.