Trwa ładowanie...
d4ee12n
02-09-2010 12:22

Węgierskie leczo

Przepis
3.4
(9 głosów)
Oceń:
d4ee12n
Składniki
  • 90 dag papryki (zielonej i żółtej),
  • - 50 dag pomidorów,
  • - 1 duża cebula,
  • - ząbek czosnku,
  • - olej,
  • - 20 dag kiełbasy lub parówek,
  • - papryka czerwona w proszku,
  • - ewentualnie czuszka,
  • -10 dag boczku wędzonego
Przepis

Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż na oleju, wyjmij z patelni. Pokrój cebulę w plastry, smaż na tłuszczu z boczku, aż będzie szklista. Zestaw patelnię z ognia, cebulę posyp papryką w proszku. Paprykę oczyść, odpestkuj i pokrój w paski. Dołóż do cebuli, posól i duś pod przykrywką na małym ogniu ok. 10 minut. Pomidory sparz, obierz ze skórki, potem pokrojone wrzuć do papryki. Wszystko gotuj tak długo, aż prawie cały płyn wyparuje. Dodaj pokrojoną w krążki kiełbasę lub parówki i posiekany czosnek. Warto dorzucić drobno pokruszoną czuszkę - leczo będzie bardzo ostre. Dodaj odłożony boczek i smaż jeszcze chwilę razem. Dopraw solą i pieprzem. Podaj z omletem biszkoptowym pokrojonym na ćwiartki i ustawionym w stosik.

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ee12n
d4ee12n
d4ee12n
Więcej tematów
d4ee12n