20-07-2010 16:23
Suflet czekoladowy
Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 4 jaja
- 60g utartej czekolady
- 60g cukru
- 120ml mleka
- wanilia
- 60g tartej bułki
- masło i tarta bułka do wyłożenia formy
Przepis
Oddzielić żółtka od białek. Zagotować mleko i zalać nim tartę bułkę. Dodać cukier, utartą wanilię, czekoladę i ucierać na gładką masę. Ostudzić, dodać żółtka. Ubić białka na sztywną pianę i delikatnie położyć na masę. Posmarowaną masłem i wysypaną tartą bułką formę wypełnić masą i piec 30 minut w temp. 230 stopni C. Podawać ze śmietanką lub sosem czekoladowym.
Przepis dodał użytkownik missmia1612
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.