Trwa ładowanie...
d1b5xci
14-07-2010 14:33

Karmelowe żeberka

Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
d1b5xci
Składniki
  • 1 kg żeberek
    • Marynata:
  • przyprawa do żeberek z miodem
  • 3/4 soku pomarańczowego 100%
  • 2 łyżki miodu
  • sól i pieprz
  • 6 łyżek oleju
  • szczypta cynamonu
  • 3 ząbki przesmażonego czosnku
Przepis

Żeberka podzielić na porcje. Wszystkie
składniki marynaty wymieszać ze sobą.
Zalać nią dokładnie żeberka. Odstawić do
lodówki na około godzinę. Wyłożyć do
piekarnika, zalać częścią marynaty i piec
dolewając między czasie resztę marynaty.
Żeberka będą idealne kiedy sos zrobi się
karmelowy.

Przepis dodał użytkownik justynak2233

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1b5xci
d1b5xci
d1b5xci
Więcej tematów
d1b5xci