Trwa ładowanie...
d3gl3gg
13-07-2010 23:52

Faszerowane pieczarki

Przepis
2.8
(5 głosów)
Oceń:
d3gl3gg
Składniki
    • 8 dużych pieczarek
    • 30 dkg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 jajko
    • sól
    • pieprz
    • pół cebuli
    • natka pietruszki
    • przyprawa do mięsa mielonego
    • odrobina curry i papryki czerwonej
Przepis

Pieczarki obieramy, odcinamy nóżki i myjemy. Przekładamy na sitko, żeby wyschły. Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wyrabiamy mięso jak na kotlety mielone. Farszem napełniamy każdą pieczarkę. Układamy na blasze do pieczenia lub w prodiżu. Na wierzch można posypać koperkiem. Pieczemy około godziny, do momentu kiedy pieczarki będą miękkie i puszczą nieco soku.

Przepis dodał użytkownik justynak2233

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3gl3gg
d3gl3gg
d3gl3gg
Więcej tematów
d3gl3gg