zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2010-07-13

Młoda botwinka

justynak2233
przepis lubi: 2 osoby 4/5 3 głosy
Składniki
  • 1/2 kg młodej botwinki
  • sól
  • pieprz
  • ziarenka pieprzu
  • kostka rosołowa
  • 2 łyżki octu
  • 1 łyżka vegety
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • 1/4 szkl. mleka
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Botwinkę myjemy i drobno kroimy. Zalewamy ok 1l wody. Dodajemy pozostałe składniki oprócz octu i mleka. Gdy botwinka będzie miękka dodajemy ocet i gotujemy około 10 min. Po tym czasie wlewamy mleko i jeszcze chwilkę gotujemy.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Makowiec, sernik na zimno, Knedle, Sałatka gyros, Desery, Kurczak, Mięso mielone, Barszcz czerwony, Ciasta na zimno, Placuszki, Naleśniki, Blok czekoladowy, Pierogi, Sałatka, Rogaliki, Śledzie przepisy, Śledzie po kaszubsku, Dania z ziemniaków, Szarlotka, Śledzie w oleju