zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2010-07-13

Młoda botwinka

justynak2233
przepis lubi: 2 osoby 4/5 3 głosy
Składniki
  • 1/2 kg młodej botwinki
  • sól
  • pieprz
  • ziarenka pieprzu
  • kostka rosołowa
  • 2 łyżki octu
  • 1 łyżka vegety
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • 1/4 szkl. mleka
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Botwinkę myjemy i drobno kroimy. Zalewamy ok 1l wody. Dodajemy pozostałe składniki oprócz octu i mleka. Gdy botwinka będzie miękka dodajemy ocet i gotujemy około 10 min. Po tym czasie wlewamy mleko i jeszcze chwilkę gotujemy.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Sałatka, Knedle, Blok czekoladowy, Naleśniki, sernik na zimno, Placuszki, Mięso mielone, Szarlotka, Barszcz czerwony, Dania z ziemniaków, Ciasta na zimno, Rogaliki, Śledzie po kaszubsku, Śledzie w oleju, Kurczak, Śledzie przepisy, Desery, Pierogi, Makowiec, Sałatka gyros