Trwa ładowanie...
d40q3kc
13-07-2010 22:51

Pierś z indyka- pieczona

Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
d40q3kc
Składniki
    • 1 pierś z indyka
    • pół brokuła
    • 2 marchewki ekologiczne
    • kawałek selera ekologicznego
    • sól i pieprz
    • ziarenka kolorowego pieprzu
    • przyprawa do kurczaka złocista knorra
    • majeranek
    • odrobina curry
    • łyżka vegety
    • kilka kropli maggi
Przepis

Pierś dzielimy na mniejsze porcje. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i majerankiem. Posypujemy odrobiną curry i vegety. Skrapiamy maggi i odstawiamy na godzinę do lodówki. Dno prodiża lub naczynia do pieczenia polewamy odrobiną oleju. Układamy kawałki mięsa i pokrojonej w plasterki marchewki. Pieczemy do momentu gdy mięso będzie przyrumienione, po czym przewracamy je na drugą stronę i robimy to samo. Gdy mięso będzie już prawie gotowe wsypujemy pokrojony brokuł i seler. Całość dusimy do momentu, gdy warzywa będą miękkie.

Przepis dodał użytkownik justynak2233

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d40q3kc
d40q3kc
d40q3kc
Więcej tematów
d40q3kc