13-07-2010 21:07
Faszerowana papryka we wloskim stylu.
Przepis
1.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1/2 kg miesa mielonego wieprzowego
- 250 g ugotowanego szpinaku
- 100 g suszonych wloskich pomidorow z zalewy z oliwy i ziol.
- 3 czubate lyzki tartego parmezanu
- sloik sosu do spagetti(500 ml)
- 1 lyzka oliwy z oliwek
- 1 zabek czosnku
- 1 szklanka ugotowanego ryzu
- 6-8 papryk
Przepis
Papryki przecinamy na pol aby otrzymac lodeczki,wycinamy srodki i czyscimy z ziaren.Szpinak gotujemy lekko posolony,odsaczamy na durszlaku i siekamy(grubo, tylko aby mozna go bylo wygodnie wymieszac)Gotujemy ryz,odcedzamy dokladnie.Szpinak przesmazamy z lekko rozgniecionym zabkiem czosnku na lyzce oliwy z oliwek,na koniec czosnek wyjmujemy.Pomidory kroimy w mniejsze kawalki.Wszystko tz.mieso,szpinak,ryz,pomidory i parmezan mieszamy razem.Farszem napelniamy czubato polowki papryki i ukladamy w naczyniu zaroodpornym lub na blaszce.Zalewamy sosem do spagetti i dolewamy 250 ml wody.Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach 40-60 min.
Przepis dodał użytkownik Anula_1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.