Trwa ładowanie...
d2o672k
13-07-2010 21:07

Faszerowana papryka we wloskim stylu.

Przepis
1.5
(2 głosy)
Oceń:
d2o672k
Składniki
    • 1/2 kg miesa mielonego wieprzowego
    • 250 g ugotowanego szpinaku
    • 100 g suszonych wloskich pomidorow z zalewy z oliwy i ziol.
    • 3 czubate lyzki tartego parmezanu
    • sloik sosu do spagetti(500 ml)
    • 1 lyzka oliwy z oliwek
    • 1 zabek czosnku
    • 1 szklanka ugotowanego ryzu
    • 6-8 papryk
Przepis

Papryki przecinamy na pol aby otrzymac lodeczki,wycinamy srodki i czyscimy z ziaren.Szpinak gotujemy lekko posolony,odsaczamy na durszlaku i siekamy(grubo, tylko aby mozna go bylo wygodnie wymieszac)Gotujemy ryz,odcedzamy dokladnie.Szpinak przesmazamy z lekko rozgniecionym zabkiem czosnku na lyzce oliwy z oliwek,na koniec czosnek wyjmujemy.Pomidory kroimy w mniejsze kawalki.Wszystko tz.mieso,szpinak,ryz,pomidory i parmezan mieszamy razem.Farszem napelniamy czubato polowki papryki i ukladamy w naczyniu zaroodpornym lub na blaszce.Zalewamy sosem do spagetti i dolewamy 250 ml wody.Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach 40-60 min.

Przepis dodał użytkownik Anula_1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2o672k
d2o672k
d2o672k
Więcej tematów
d2o672k